Service Category: Content Writing

Content Strategy - Επισκόπηση

Το περιεχόμενο είναι η κινητήριος δύναμη κάθε στρατηγικής μάρκετινγκ. Όσο καλό και ποιοτικό και αν είναι το περιεχόμενο του website ή του blog της επιχείρησής σας, χρειάζεται πλάνο για να αναδειχθεί.

Γι’ αυτό δημιουργώ στρατηγικές περιεχομένου που είναι προσαρμοσμένες στους επιχειρηματικούς σας στόχους, τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας.

Με τη στρατηγική περιεχομένου μπορώ να σας βοηθήσω να προσδιορίσετε ποιο είδος περιεχομένου είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας και πώς να το χρησιμοποιήσετε καλύτερα στις προωθητικές ενέργειες, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Αυτό θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη σιγουριά.

content strategy checklist

Content Strategy Checklist

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ CONTENT STRATEGY

Οι περισσότερες επιχειρήσεις, έχουν συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα ότι το περιεχόμενο είναι σημαντικό. Αλλά αυτό που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι η στρατηγική περιεχομένου είναι εξίσου σημαντική – αν όχι περισσότερο.

Η στρατηγική περιεχομένου σας βοηθά να καταλάβετε τι είδους περιεχόμενο πρέπει να δημιουργήσετε και πώς να το δημιουργήσετε με τρόπο που θα είναι πιο αποτελεσματικός για την επιχείρησή σας.

Μια καλή στρατηγική περιεχομένου στην πραγματικότητα θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα. Κατανοώντας εκ των προτέρων τι είδους περιεχόμενο χρειάζεστε, μπορείτε να αποφύγετε τη δαπάνη πόρων για περιεχόμενο που δε θα βοηθήσει καθόλου την επιχείρησή σας.

Με άλλα λόγια, η στρατηγική περιεχομένου μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματα που έχετε για τη μάρκετινγκ στρατηγική περιεχομένου. 

Όταν δημιουργούμε μία στρατηγική περιεχομένου πρέπει να δούμε πόσο καλά αποδίδει. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προσέχουμε συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης (KPIs).

Τα KPIs  που συνδέονται κυρίως με τη στρατηγική περιεχομένου είναι τα εξής:

  • Page Scroll Depth
  • Avarage Session Duration
  • Bounce Rate
  • Monthly Traffic

Χρειάζεστε μια προσαρμοσμένη λύση;

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα και ελάτε να σχεδιάσουμε την τέλεια content strategy για εσάς!

Blogging - Επισκόπηση

Η επιχείρησή σας δεν είναι η μόνη που έχει περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Οι ανταγωνιστές σας διαθέτουν εκτός από website και blog.

Εκεί, δημοσιεύουν άρθρα στο blog τους. Οπότε αν θέλετε να ξεχωρίσετε χρειάζεστε συνεχώς νέο περιεχόμενο για τους επισκέπτες και δυνητικούς πελάτες σας!

Εγώ μπορώ να δημιουργήσω υψηλής ποιότητας πρωτότυπα SEO-optimized άρθρα που θα σας διαφοροποιήσουν από τις άλλες επιχειρήσεις που προσφέρουν παρόμοια προϊόντα/υπηρεσίες με τη δική σας.

Με τον σωστό σχεδιασμό και τη δημιουργία άρθρων που ενημερώνουν και ελκύουν το κοινό, οι επισκέπτες θα επιστρέφουν ξανά και ξανά στη σελίδα σας. 

Σε λίγο καιρό, θα χτίσετε μία σχέση εμπιστοσύνης η οποία θα δημιουργήσει περισσότερους πελάτες, άρα και κέρδη!

 

blogging checklist

Blogging Checklist

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOGGING

Οι μηχανές αναζήτησης γενικά προτιμούν το μακροσκελές, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο για να σας κατατάξουν υψηλότερα στις SERPS (σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης).

Επομένως, το blogging είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ορατό και να προσελκύσετε νέους επισκέπτες που μπορεί να μετατραπούν σε πελάτες όταν ψάχνουν στο διαδίκτυο.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το blogging δεν είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ με άμεσα αποτελέσματα.  Το blog χρειάζεται χρόνο και συνέπεια για να αποδώσει, αλλά με την υπομονή έρχεται η ανταμοιβή! Μετά από 3 – 6 μήνες θα δείτε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα.

Επειδή το blogging απαιτεί κάποιο budget καλό είναι για να μην ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματά σας να κάνετε ένα blog content plan. Το πλάνο θα σας βοηθήσει να στοχεύσετε συγκεκριμένη θεματολογία και λέξεις – κλειδιά αλλά και να παραμείνετε σταθεροί στους στόχους που θέσατε.

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, δεν υπάρχει σωστή απάντηση εδώ. Όλα εξαρτώνται από το είδος επιχείρησης, τις ανάγκες που έχει και τους στόχους που θέλει να πραγματοποιήσει.

Υπάρχουν επιτυχημένα blog posts τα οποία είναι των 300 λέξεων και άλλα των 2000 λέξεων. 

Κάποια θέματα καλύπτονται με λιγότερες λέξεις και άλλα χρειάζονται περισσότερες. Επίσης, εξαρτάται και από τον τύπο του άρθρου. Αν θέλετε π.χ. να δημιουργήσετε έναν οδηγό τότε το κείμενο σίγουρα θα είναι πάνω από 2000 λέξεις.

Γενικά, συστήνω στους συνεργάτες μου τα κείμενα να είναι μεταξύ των 500 – 800 λέξεων.

Όσο αφορά τη συχνότητα δημοσίευσης, ισχύει και εδώ το ίδιο. Εξαρτάται…

Ιδανικά, 3-4 νέα άρθρα το μήνα είναι το ελάχιστο που χρειάζονται σε ένα επαγγελματικό blog ώστε να φέρει αποτελέσματα.

Το σημαντικότερο είναι η συνέπεια. Χωρίς συνέπεια, ο επισκέπτης ή πελάτης της επιχείρησης θα δυσαρεστηθεί και θα φύγει.

Γι’ αυτό προτείνω στους συνεργάτες μου, να καταλήγουν σε μία λύση που θα μπορούν να υποστηρίξουν με συνέπεια με το budget που διαθέτουν. 

Με λίγα λόγια είναι προτιμότερο να έχουν τρία νέα κείμενα αλλά κάθε μήνα παρά τον ένα μήνα πέντε και τον άλλον δύο. Για να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό, η συνέπεια είναι απαραίτητη.

Χρειάζεστε κείμενα για το blog σας;

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα και θα δημιουργήσω τα κατάλληλα κείμενα που χρειάζεται το blog της επιχείρησής σας.

Storytelling - Επισκόπηση

Όλες οι επιχειρήσεις έχουν μια ιστορία να πούνε, και το brand σας δε διαφέρει. Το brand storytelling είναι ο καλύτερος τρόπος για τις b2b και startups εταιρίες για να συνδεθούν με το κοινό τους.

Είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μορφή μάρκετινγκ περιεχομένου. Έχει αποδειχθεί ότι η κατάλληλη αφήγηση ιστοριών δημιουργεί συναισθηματικές συνδέσεις μεταξύ επιχείρησης και κοινού.

Το storytelling δεν είναι απλά ένα πιασάρικο σλόγκαν – είναι το θεμέλιο ολόκληρης της επιχείρησής σας. Μέρος της επιτυχία σας εξαρτάται από την αφήγηση μιας ελκυστικής, συναρπαστικής ιστορίας σχετικά με το τι σας κάνει να διαφέρετε από τις άλλες εταιρείες του κλάδου και πώς τα προϊόντα/υπηρεσίες σας μπορούν να βοηθήσουν το κοινό σας να πετύχει τους στόχους και τις ανάγκες τους.

 

storytelling checklist

Storytelling Checklist

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ STORYTELLING

To storytelling μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνδεθούν με τους πελάτες τους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Όταν γίνεται σωστά, η αφήγηση ιστοριών μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, στην ενίσχυση της αφοσίωσης και ακόμη και να εμπνεύσει τους πελάτες να αναλάβουν δράση. Φυσικά, δε θα έχει απήχηση κάθε ιστορία σε κάθε πελάτη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να κατανοήσετε το κοινό σας και να δημιουργήσετε μια ιστορία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του.

 

Το κατάλληλο storytelling είναι διαφορετικό από εταιρεία σε εταιρεία αλλά απαιτεί μερικά βασικά στοιχεία τα οποία είναι κοινά.

Πρώτον, η ιστορία πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα και ελκυστική, να προσελκύει τον αναγνώστη από την αρχή.

Δεύτερον, θα πρέπει να είναι σχετική με την επωνυμία και να παρέχει κάποια εικόνα για το τι κάνει την επωνυμία μοναδική.

Τρίτον, η ιστορία θα πρέπει να ειπωθεί με τρόπο σαφή και συνοπτικό, χωρίς να είναι υπερβολικά περίπλοκη ή πωλησιακή.

Τέλος, πρέπει να αφήνει στον αναγνώστη μια θετική εντύπωση για το brand και να τον κάνει να θέλει να μάθει περισσότερα. Αν όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στο περιεχόμενο, τότε το storytelling θα βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης σχέσης μεταξύ του brand και των πελατών σας.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι ιστορίες είναι ένας ισχυρός τρόπος σύνδεσης του κοινού με την επιχείρησή σας.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκπαιδεύσουν, να διασκεδάσουν και να εμπνεύσουν. Και όταν πρόκειται για μάρκετινγκ, μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο προώθησης ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.

Το τί είδους περιεχόμενο θα διαμοιράσετε και σε ποια Μέσα (Website, Blog, Social Media), έχει να κάνει καθαρά με τις ανάγκες και το budget που έχετε στη διάθεσή σας, γι’ αυτό το σκοπό.

Όσο καλύτερα ξέρετε το κοινό σας και όσο πιο επαγγελματίας είναι και ο κειμενογράφος που θα δημιουργήσει το storytelling πόσο πιο στοχευμένο και συναρπαστικό θα είναι το storytelling της επιχείρησής σας. 

Χρειάζεστε να αφηγηθείτε την ιστορία της επιχείρησής σας;

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα και θα δημιουργήσω το storytelling του brand σας.